Match je tuin met je levensstijl door te antwoorden op deze 7 vragen

colorful flower in the garden

Jouw manier van leven is het uitgangspunt in alles wat je doet. In je hobby’s. In je werk. In je relaties. Het is jouw authentieke karakter. Het is jouw persoonlijkheid. Jouw manier van doen. Maar past alles wat je hebt wel bij die levensstijl? Jouw woning? Je tuin? Kan je hier perfect in aarden of heb je het gevoel dat het plaatje niet klopt? Doe er dan iets aan, want je zal je veel beter in je vel voelen. Start alvast met deze 7 vragen om je tuin te matchen met je levensstijl.

1. Wil je actief tuinieren of wil je passief genieten van je tuin?

Deze vraag is niet voor niets de eerste vraag. Want jouw tuin is er meestal voor een leven lang. Dan is het absoluut niet de bedoeling om je een leven lang te frustreren over het vele werk dat je er moet insteken. Je hebt nu eenmaal groene vingers of je hebt ze niet. De ene duikt van zodra het kan de tuin in. De andere haalt helemaal geen energie uit wieden, planten en snoeien. Dat is duidelijk. Ga je met andere woorden voor een tuin als hobbyruimte? Of ga je liefst voor zo weinig mogelijk onderhoud? Heb je een duidelijk antwoord, dan weet je tuinaannemer perfect welke kant op te gaan met het ontwerp.

2. Heb je jonge kinderen die graag in de tuin ravotten?

Kinderen zijn nu eenmaal een bepalende factor bij het ontwerp van je tuin. Laat in elk geval geen tuin aanleggen waarin je constant je kinderen onder de knot moet houden. Daar wordt niemand vrolijk van. Bovendien is buiten spelen heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Willen ze klimmen? Laat die boomhut maar komen. Willen ze voetballen? Geef ze de nodige ruimte. Willen ze spelen? Creëer een plek waar dit kan. Zonder angst voor schade of andere perikelen. Vol positiviteit om herinneringen voor het leven te maken.

3. Wil je de vruchten plukken van je tuin?

Droom je ervan om te smullen van al het lekkers in je tuin? Dan is het belangrijk om dit in je tuinontwerp te integreren. Een leuke plek met net voldoende zon en schaduw voor je gedroomde moestuin. Of enkele bessenstruiken tegen de muur van je stadstuin. Of wat dacht je van een heuse boomgaard waardoor de herfst jou noten, appels, peren en misschien nog veel meer brengt? Ook dit integreer je van bij het begin in je tuinontwerp. Ook al is het aanplanten nog niet voor direct. Want naast de ruimte is ook de ligging en de oriëntatie essentieel om effectief die vruchten te plukken.

4. Geniet je van kleurenpracht of van eenvoud in je tuin?

Hoe meer kleur, hoe beter voor jou? Maak dan plaats voor een echte bloemenweide of weelderige borders in je tuin. Zie je het eerder eenvoudig? Beperk dan je kleurenpalet tot een combinatie van groen met 1 kleur. Zo kiezen mensen vaak enkel voor planten met witte bloemen in de tuin. Een andere kleur kan natuurlijk ook. Bepaal dit in elk geval voor je aan het ontwerp begint.

5. Zoek je rust en stilte of wil je actie in je tuin?

Is jouw tuin de uitgelezen plek om je in een goed boek te verdiepen? Of wil je net je energie kwijt na een drukke werkdag? Dit zijn twee compleet verschillende insteken bij het ontwerpen van een tuin. Actieve tuinen vragen ruimte om te sporten en bewegen. Rustige tuinen vragen dan weer intieme hoekjes weg van alles. Het is aan jou om te bepalen waar je de nadruk op legt. Wil je de twee combineren? Dan kan dit uiteraard ook. Zolang je dit van bij het begin meeneemt in het verhaal van je tuin.

6. Ligt jouw focus op luxe of op natuur?

De vraag is vooral wat jou ontspant. Kom je tot rust door in de jacuzzi te borrelen met een glaasje bubbels? Of kom je net tot rust door je tussen de planten en zoemende bijen in een zeteltje te nestelen? Jouw focus is cruciaal voor de aanleg van jouw tuin.

7. Primeert het sociale of het individuele in je tuin?

Nodig je bij de eerste zonnestralen vrienden en familie uit om samen te tafelen en bij te praten? Of is jouw tuin echt jouw plekje om op je eentje te ontspannen? Het is uiteraard allebei goed. Ook dit maakt een deel uit van je levensstijl. En maakt jouw tuinaannemer duidelijk hoe je tuinontwerp er moet uitzien om dit te versterken.

Maak een afspraak met Tuinen Vanlerberghe voor een tuin die perfect bij je levensstijl past.

Ons inspiratieboek barst van de tips die van jouw tuin een groene oase te maken. Een plek tot rust te komen en om energie uit te putten.

Vul jouw naam en mailadres in en ontvang het boek direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze website verklaar je je akkoord met ons cookiebeleid