Jouw tuin stopt niet aan je perceelsgrens

degezelle.JPG

We nemen je even mee in een virtuele sessie out-of-the-box denken. Of eerder out-of-the-garden denken. Want jouw tuin stopt niet aan je perceelsgrens. Kijk verder dan dat. Rondom jou zijn er zoveel zaken die het uitzicht vanuit je woning bepalen. Betrek dit bij het ontwerp van je tuin en er gaat een hele wereld voor je open.  

Is die omheining rond je tuin echt nodig? 

Wat is het eerste waar je aan denkt als je jouw tuin wil aanleggen? Het letterlijk afbakenen van je territorium. Is het iets instinctiefs of iets aangeleerds? Niemand kan het zeggen. Maar we doen het wel. En liefst zo gesloten mogelijk. Privacy boven alles. Ergens wel terecht. Toch bestaan er heel wat andere manieren om privacy te creëren in je tuin. Manieren die het hokjesgevoel wegnemen en een volledig andere beleving creëren. Dus. Kijk rondom jou welke elementen het uitzicht op je tuin versterken. Ligt er een weide achter jouw tuin? Of staan er mooie bomen? Denk er dan eens over na om dat zicht open te trekken. Ga voor een omheining die wel het zicht open houdt. Of voor helemaal geen omheining als dat mogelijk is. Denk niet langer in hokjes. En waarom niet de nodige privacy creëren met een groene haag, een unieke boom of een diversiteit aan planten? Een omheining die leeft, groeit en bloeit om elke dag volop van te genieten  

Neem elementen uit de omgeving mee in je tuinontwerp 

Of je nu landelijk of stedelijk woont. Overal zijn er rondom jou dingen te zien die je tuin karakter geven. De kerkentoren, een leuk gebouw, een bloeiende kerselaar bij de buren. Kies maar uit. En blokkeer dit niet met andere elementen in je eigen tuin. Denk goed na hoe je jouw tuin karakter geeft door de omgeving erbij te betrekken. Enkel zo komt jouw tuin ten volle tot zijn recht. En creëer je de belevenis die je voor ogen hebt. Kortom, enkel zo ga je buitengewoon beleven. 

Maak nu een afspraak voor een buitengewone tuin.

Ons inspiratieboek barst van de tips die van jouw tuin een groene oase te maken. Een plek tot rust te komen en om energie uit te putten.

Vul jouw naam en mailadres in en ontvang het boek direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze website verklaar je je akkoord met ons cookiebeleid