Jouw tuin als extra leefruimte

Vanlerberghe_ProjectHuyghe_19

De tijd dat de tuin verdoken lag achter een reeks aanbouwen is voorbij. De tuin is een essentieel deel van de woning geworden. Grote raampartijen trekken de tuin naar binnen. Want contact met buiten brengt rust. Ontdek hier hoe je jouw tuin als extra leefruimte inricht. Ontdek met andere woorden hoe je optimaal geniet van jouw buitenruimte.

Trek de stijl van je woning door in je tuin

Bij een strakke woning denk je niet meteen aan een landelijke tuin. En omgekeerd komt een landelijke woning niet tot haar recht in een strakke tuin. Wil je echt tot rust komen? Ga dan voor harmonie tussen binnen en buiten. Trek kleuren en materialen door. Ga voor planten die je uitzicht versterken. Denk goed na over essentiële zaken als de omheining of de betegeling. Heb je ergens schaduw nodig? Of net veel zon? Alles heeft een effect op de uitstraling van je tuin én je huis.

De tuin is veel meer dan een gazon met enkele borders

Het klassieke gazon met daarrond een beplante border maakt plaats voor beleving. Ronde vormen, bomen midden in het gazon, verrassende hoekjes, waterpartijen. Zo maak je van je tuin een echt paradijs. Zelfs al gaat het over een kleine stadstuin. Veel werk, hoor ik je denken? Dat hoeft niet per se zo te zijn. Bespreek met je tuinaannemer welke planten mooi ogen en toch een minimaal aan onderhoud vragen. Weet dat je een gazon meer dan de helft van het jaar wekelijks moet maaien. Ook dat is een hele klus. Laat je dus zeker niet afschrikken door een ander ontwerp en installeer je in de tuin van je dromen.

Het bijgebouw in de tuin

Van kot over tuinhuis naar bijgebouw. Zo evolueerde de benaming van een extra ruimte in je tuin. Van een plekje om enkel tuingereedschap in op te bergen naar een volwaardige leefruimte om te genieten van de zon. Of net om de schaduw op te zoeken. Om je hobby uit te oefenen of als aangename thuiswerkplek. Het bijgebouw is zoveel meer dan een noodzakelijk schuurtje. Het is letterlijk een extra leefruimte geworden. Denk hier dus zeker goed over na als je jouw tuin wil omvormen.

Ons inspiratieboek barst van de tips die van jouw tuin een groene oase te maken. Een plek tot rust te komen en om energie uit te putten.

Vul jouw naam en mailadres in en ontvang het boek direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze website verklaar je je akkoord met ons cookiebeleid