Bescherm in het voorjaar jouw tuin tegen plagen

Bescherm in het voorjaar jouw tuin tegen plagen

De lente komt eraan. Leuk om de vogels te horen fluiten en al eens een vlinder te zien passeren. Minder leuk om de schadelijke beestjes op je planten te zien opduiken. Of om ongewenste planten te zien opduiken. Laat je alles zijn gangetje gaan, dan loopt de schade snel op. Bescherm dus in het voorjaar jouw tuin tegen plagen. En geniet de rest van het jaar van het resultaat. 

Weg met algen en korstmossen in je tuin 

Algen en korstmossen banen zich stilaan een weg op je planten en bomen. Voor je het weet hinderen ze de plant in de groei. Of wordt het een broeinest van luizen en kevers, die dit de ideale plek voor hun eitjes vinden. Weet dat het vroege voorjaar hét moment is om dit te bestrijden. Zonder vorst en zonder felle zon. Liefst met een natuurlijk product als VCT. Dit product bestaat uit organische zuren en etherische oliën. Je zorgt ervoor dat de algen en korstmossen volledig bedekt zijn. Dan krijg je het beste effect. Je plant zal terug in volle glorie groeien. 

Geef luizen en mijten geen kans in je tuin 

Wat is de beste manier om luizen en mijten te bestrijden? Voorkomen dat ze uit hun wintereitjes komen. Kies ook hier voor een natuurlijk product. Zoals Vernotex op basis van paraffineolie. Je bedekt de takken tot in de bladoksels met het product. Dit vormt een filmlaag die de zuurstof van de wintereitjes wegneemt. Zo sterven ze af en komen ze niet uit. Doe je dit op tijd, dan zal je hier de volledige bloeiperiode baat bij hebben.  

Dat vervelende onkruid weg uit je tuin 

Onkruid. Het is iets wat niemand graag ziet komen. Heb je niet de tijd om alles regelmatig te onderhouden? Dan woekert het onkruid in een mum van tijd over alles. Gelukkig klopt het spreekwoord dat onkruid niet vergaat niet. Er bestaan wel degelijk producten die onkruid tot in de wortel aanpakken. AZ en Kerb zijn twee goede voorbeelden. AZ vooral voor breedbladige indringers. Kerb werkt dan weer goed tegen woekerende grassen. Let wel op dat je bij gebruik netjes de instructies volgt. Want dit zijn geen natuurlijke producten. Correct gebruik is dus essentieel voor de rest van je tuin. Je lost de juiste dosis op in water en sproeit dit over de ongewenste planten. Daarna ben je voor enkele maanden op je gemak. 

Zie je toch geen tijd om dit allemaal zelf te doen? En wil je wel genieten van een mooie tuin in de lente en de zomer? 

Contacteer ons voor het onderhoud van je tuin. 

Ons inspiratieboek barst van de tips die van jouw tuin een groene oase te maken. Een plek tot rust te komen en om energie uit te putten.

Vul jouw naam en mailadres in en ontvang het boek direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze website verklaar je je akkoord met ons cookiebeleid