5 redenen om in de herfst jouw tuin te laten aanleggen

Tuin_aanleggen_in_de_herfst

Denk je altijd pas aan de aanleg van je tuin als de lentezon begint door te breken? Helaas, dan zijn de omstandigheden niet ideaal. Hierdoor riskeer je meer verlies van planten door droogte of andere problemen. Wil je jouw tuin echt ten volle tot zijn recht laten komen? Ontdek dan hier 5 redenen om in de herfst jouw tuin te laten aanleggen.

1. De herfst zorgt voor de beste bodemcondities in je tuin

Tijdens de herfst draagt de bodem nog de warmte van de zomer mee. Tegelijk valt er meer regen. Dankzij deze combinatie is de bodem in de herfst in topvorm voor het aanplanten en uitvoeren van andere werkzaamheden. Graven of aarde verplaatsen gaat een pak vlotter dan in de harde, uitgedroogde bodem tijdens de zomer. De herfst zorgt hierdoor voor een stevige basis voor elk tuinontwerp.

2. De herfst geeft je tuin minder stress

De mildere temperaturen van de herfst zijn een geschenk voor de aanleg van je tuin. Niet alleen voor planten. Ook voor andere elementen in de tuin. Planten lopen tijdens dit seizoen minder risico op uitdroging. Hierdoor kunnen ze veel beter aarden in hun nieuwe omgeving. Bovendien genieten ook andere elementen als paden, terrassen en waterpartijen van dit klimaat. Aanleg op warme dagen houdt meer risico op schade in.

3. Aanleg in de herfst geeft jouw tuin een voorsprong op de lente

Laat je jouw tuin in de herfst aanleggen, dan is die helemaal klaar om in volle glorie te bloeien in de lente. Je profiteert direct van een mooi volgroeide tuin zodra de eerste zonnestralen verschijnen.

4. Minder onkruid in jouw tuin tijdens de herfst

In de herfst vertraagt de groei van onkruid. Hierdoor vergt de nieuw aangelegde tuin minder onderhoud. Bovendien worden de verse planten en net gezaaid gras niet verdrongen door deze meedogenloze concurrenten. Zo krijgt jouw tuin de beste start.

5. Creëer je unieke buitenbeleving

De herfst is hét seizoen om die unieke buitenbeleving waar je al zolang naar verlangt in je eigen tuin te creëren. Gebruik de natuurlijke schoonheid van het seizoen als inspiratiebron voor een tuin als verlengstuk van jouw woonruimte.

Een tuin is zoveel meer dan alleen planten. Het is een plek van rust, ontspanning en beleving. Door in de herfst te investeren in tuinaanleg, zorg je voor een optimale start voor deze speciale ruimte.

Wil je dit ook? Contacteer ons nu.

Ons inspiratieboek barst van de tips die van jouw tuin een groene oase te maken. Een plek tot rust te komen en om energie uit te putten.

Vul jouw naam en mailadres in en ontvang het boek direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze website verklaar je je akkoord met ons cookiebeleid