7 redenen om in jouw tuin een waterpartij te voorzien

Vanlerberghe_ProjectPersyn_17

Wat komt er als eerste in je op als je denkt aan water in je tuin? Een vijver? Een zwembad? Dat zal bij iedereen anders zijn. Want afhankelijk van je interesses zie je in een waterpartij altijd een bepaalde functie. Waardoor je vaak vele andere voordelen over het hoofd ziet. Nog niet overtuigd? Ontdek dan hier 7 redenen om in jouw tuin een waterpartij te voorzien.

1. Water weerspiegelt de omgeving van je tuin

Een waterpartij is een spiegel. Hoe groot of hoe klein ook. Het wateroppervlak weerspiegelt altijd iets. Zijn het de planten die errond staan. Of is het de kerktoren die iets verder het landschap siert. Of de prachtige blauwe lucht met hier en daar een wolkje. Bewust of onbewust toont het water in je tuin je altijd iets. En wat is nog een belangrijke eigenschap van spiegels? Dat het de ruimte groter doet lijken. En een waterpartij heeft dus exact datzelfde effect op je tuin.

2. Natuurlijk water in de tuin stimuleert de biodiversiteit

Heb je een vijver of zwemvijver? Dan zijn de planten en het water het ideale toevluchtsoord voor bijzonder insecten en amfibiën. Kikkers of zelfs salamanders vinden de weg. Libellen vliegen rond. Vogeltjes houden even halt om een slokje te drinken. Kortom, water in je tuin brengt letterlijk leven in de brouwerij.

3. Een waterpartij past in elke tuin

Van grote landerijen tot de kleine stadstuin. Overal is er plaats voor water. Een minivijver op je terras. Of een grote vijver waar zelfs eenden de weg naartoe vinden. Elk hoekje of elke vlakte in je tuin geeft je de mogelijkheid om een waterpartij aan te leggen.

4. Grote waterpartijen geven je tuin een sportieve dimensie

De populariteit van een zwembad of zwemvijver in de tuin is de laatste jaren spectaculair gestegen. Logisch, want de drukte van de dag houdt je vaak weg van andere sportieve activiteiten. In je eigen tuin een duik kunnen nemen neemt die drempel weg. Bovendien is het iets dat alle generaties aanspreekt. Iedereen heeft er deugd van. Vele jaren lang.

5. Het geluid van kabbelend water in de tuin is rustgevend

Kabbelend water is een geluid van de natuur. En de natuur heeft een rustgevend effect op de mens. Met een fonteintje of gewoon de kleine golfjes van de wind. Water is nooit stil. Bovendien verdoezelt het andere storende omgevingsgeluiden. Je waant je echt in je eigen paradijs.

6. Bewegend water heeft een afkoelend effect op warme zomerdagen

Op warme zomerdagen is het vaak zoeken naar afkoeling. Water is de ideale manier. Zelfs al is jouw waterpartij te klein om in te zwemmen. Want van zodra er beweging in zit, koelt het water de directe omgeving af. En wordt het echt te verleidelijk, ga dan zelfs in je kleine vijver even pootjebaden. Zalig verfrissend.

7. Water brengt een spel aan licht in je huis en tuin

Water weerspiegelt niet alleen de omgeving. Het weerkaatst ook licht. Zie binnen in je huis de golven weerkaatsen op je muren of plafond. Zie de stralen van je fontein fonkelen. Geniet dag in dag uit van dit lichtspel in je eigen tuin.

Wil jij ook alle voordelen van water in je tuin?

Ons inspiratieboek barst van de tips die van jouw tuin een groene oase te maken. Een plek tot rust te komen en om energie uit te putten.

Vul jouw naam en mailadres in en ontvang het boek direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze website verklaar je je akkoord met ons cookiebeleid