Waarom in de herfst al denken aan de aanleg van je zwemvijver?

Print

Denk je al lang na over de aanleg van een zwemvijver? Grijp dan nu het moment aan om er volop voor te gaan. Ook al is het volop herfst en worden de dagen steeds kouder. Waarom in de herfst al denken aan de aanleg van je zwemvijver? Welke voordelen haal je hieruit? Vind hier de antwoorden op deze vragen.

Geniet tegen de zomer van je aangelegde zwemvijver

Een zwemvijver aanleggen gebeurt niet van de ene dag op de andere. Het vraagt tijd om alles te ontwerpen en de nodige vergunningen aan te vragen. Het is dus heel slim om hier tijdens de koudere seizoenen mee te starten. Zo is de kans groot dat je tegen volgende zomer geniet van de ultieme tuinbeleving.

De herfst als perfect moment om de bodem voor te bereiden voor jouw zwemvijver

De herfst is het beste seizoen om de bodem te bewerken. De aarde is niet hard door vorst of lange periodes van droogte. Graafwerken en voorbereidingen voor de aanleg van je zwemvijver lopen hierdoor in deze periode extra vlot. Grijp de herfst al aan om de bodem te egaliseren en vrij te maken van boomwortels en andere obstakels.

Geen storende werken tijdens het mooiste zwemvijverseizoen

Wat als je volop in de tuinwerken zit terwijl het buiten prachtig weer is? Dan valt toch wat tegen. Je verliest enkele weken of zelfs maanden volle tuinbeleving. Want ook na de aanleg vraagt het even tijd voor alles terug op zijn plooi komt. Plan je de aanleg van je zwemvijver op tijd in, dan geniet je al vanaf de eerste warme dagen van een verfrissende duik in jouw prachtige tuin.

De natuurlijke zuivering van je zwemvijver krijgt tijd om te groeien

Het water van jouw zwemvijver wordt op een natuurlijke manier gezuiverd door middel van zorgvuldig uitgekozen planten. Het vraagt even tijd voor deze planten in volle groei zijn. Leg je deze zone al in de herfst aan, dan geef je het ecologische systeem van jouw zwemvijver voldoende tijd om zich te ontwikkelen.

De zwemvijver zorgt het hele jaar door voor een unieke buitenbeleving

Een zwemvijver biedt het hele jaar door eigenheid aan jouw tuin. In tegenstelling tot een zwembad is het niet nodig om je zwemvijver toe te dekken in de koude seizoenen. Integendeel zelfs. De zwemvijver is even natuurlijk als een gewone vijver. Geniet van het waterspel door de weerspiegeling van de laaghangende zon. Zie de kleurenpracht van de omringende bomen terug in het water. Ervaar de rust en de stilte, doorspekt met het licht kabbelende water van je zwemvijver.

Droom je al lang van een zwemvijver? Maak nu je dromen waar. Contacteer ons voor jouw unieke ontwerp.

Ons inspiratieboek barst van de tips die van jouw tuin een groene oase te maken. Een plek tot rust te komen en om energie uit te putten.

Vul jouw naam en mailadres in en ontvang het boek direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze website verklaar je je akkoord met ons cookiebeleid