Aanleg compacte stadstuin met vijver

Vanlerberghe_StadstuinMetVijver_01

Het was een hele uitdaging om op deze kleine ruimte aan alle wensen van de klant te voldoen: het bestaand terras in blauwsteen moest behouden worden en voor de rest mochten we zelf alles invullen: een overdekt terras met buitenkeuken, een houten schaduwterras, een waterpartij en onderhoudsvriendelijke beplanting.

Door de centrale ligging van het bestaand terras en de beperkte afmetingen van de tuin, hebben we de twee bijkomende terrassen in de uithoeken geplaatst. Alle terrassen zijn met elkaar verbonden door paadjes in betonklinkers (bleijko ligna-design 20x20x7). De waterpartij (met op het einde een formele waterval) doorkruist deze paadjes.

Het overdekt terras is gelegd in betonklinkers 63x21x8, het houten terras in Ipé 150×22. De waterval werd afgewerkt in blauwsteen.

Eenvoudige beplanting in blokken (siergrassen, lavendel, groenblijvende prunus,…) en vier dakplattanen maken het geheel af.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw surfervaring te verbeteren. Door verder te surfen op deze website verklaar je je akkoord met ons cookiebeleid